Menu Close

Simply Piano är enkelt piano

Hur får man barn att vilja öva en massa på pianot? Med Simply Piano förstås! Det här är en app som du kan ladda ner till din smartphone eller surfplatta för att låta barn, och vuxna, lära sig spela piano på ett intuitivt sätt.

Appen är gjord för att ta det hela steg för steg. Det hela påminner lite om spel i layouten. Ju mer du spelar, ju längre kommer du. Det hela fungera i flera steg och det blir en utmaning att nå nästa steg. Barn ser genast denna utmaning och finns det syskon och vänner som kan tänkas vilja använda samma app blir det en massa piano!

Men kan en app ersätta en pianolärare?

Ja och nej. Simply Piano ska inte ses som istället för en pianolärare. Den här appen använder sig av det klassiska europeiska musiksystemet för noter och barnet kommer snabbt att lära sig namnet på tangenter och hur man läser noter.

Det blir grundläggande kunskap. Men notera att det inte ges längre förklaringar och det testas inte kunskaper omkring halvnoter och så vidare. Det här kan barnet förstås ändå förstå intuitivt då appen fungerar med musik i bakgrunden och takt som gör att det går att klura ut hur det ska vara för den som är lite musikaliskt lagd.

Appen kommer inte att ersätta läraren men den är en mycket bra start och den får barnet att snabbt komma in i hur man spelar på ett piano. Det här är faktiskt guld värt för det gör att det senare kan bli mycket enklare med klassisk skolning då barnet är så familjärt med instrumentet.

Det kostar en slant

Du kan testa Simply Piano gratis men ganska snart blir det stopp och då måste du betala för tjänsten. Billigast blir det om du betalar för ett år på en gång men det går också att betala för 3 månader. Räkna med omkring tusenlappen för 3 månader.

Det här kanske verkar dyrt men beakta att du för det priset kan ha flera användare. Dessutom kommer ditt barn att syssla med något vettigt. Barn med ett naturligt intresse för musik kan sitta med appen i flera timmar i sträck och det går att börja från tidig ålder. Kanske till och med tidigare än de vanliga rekommendationerna för när man kan börja spela piano. Appen anpassar sig efter åldern på den som lär sig att spela.

Simply Piano på svenska

Just nu är Simply Piano på engelska men det finns på flera andra språk. Svenska kan läggas till i framtiden för det här är en piano app som växer och som blir alltmer populär för var dag som går. Det går att börja på engelska och barn som inte har detta språk som modersmål förstår ändå eftersom appen fungerar med animationer och musik.

Om du själv kan läsa noter kan det vara bra att vara med i början och se till att barnet som inte förstår engelska har förstått upplägget och kan hitta de rätta tangenterna i enlighet med det som appen visar.

Här kan du se Simply Piano appen.