Menu Close

Mer ordning och reda med Gmail

Tillhör du de som har en enda röra i inkorgen och som inte ens har börjat fundera på hur du ska rensa? Med Gmail är det faktiskt inte så svårt att få ordning på mejlen och mer. Dels kan du skapa etiketter och ha olika mappar.

Om du ofta får mejl som kanske inte är så relevanta för dig dagligen men som du ändå vill få kan du ställa in att dessa dirigeras direkt till en mapp som du skapar för dem. När du känner att du vill kolla upp nyheter från barnens idrottsförening och annat som inte har med ditt jobb att göra kan du kika i mappen för detta.

Yanado är ett bra tillägg

Det finns en massa tillägg till Gmail som du kan installera. Det går till exempel att välja olika typer av tillägg för att schemalägga mejl. Det här kan vara bra att ha då du vill ställa in svar till ett senare tillfälle och då du vill påminna dig själv om något via mejlen.

Det finns tjänster som Yanado som fungerar mycket bra när du använder ditt Gmail-konto lite som en kalender. Yanado låter dig strukturera dina uppgifter och spara saker som mejl på ett praktiskt sätt i samband med uppgiften.

Du rullar ner Yanado som en gardin över den vanliga mejlen och kan snabbt återkoppla till emailtrådar som finns i ditt arkiv.

Ta för vana att rensa

Ta för vana att rensa i röran med jämna mellanrum. Det här kan ge dig bättre trivsel vid din dator. Om du kan sortera och flytta mejl till relevanta mappar en gång per vecka är det mycket bra. Då kommer det att se mycket luftigare ut i din inkorg och det kan vara otroligt bra för din arbetsro.