Menu Close

Är Youtube Premium värt pengarna?

Om du är trött på reklam och tycker att det skulle kännas skönt att veta att de program på Youtube som du ser på sponsras av ditt val kan Premium vara något för dig. Det handlar om omkring en hundralapp per månad och för detta får du en massa fördelar.

Fördelar med Youtube Premium

Om du betalar för Youtube Premium får du reklamfria filmklipp. Du slipper alltså sitta och vänta på att en reklamsnutt ska vara över för att se ditt valda klipp. Den annonsfria visningen gäller för alla ställen du loggar in med Google-konto på.

Premium ger dig också tillgång till så kallat Youtube original innehåll. Det är innehåll som bara den som betalar för Premium får. Det kan jämföras lite med särskilda Tv-kanaler. Innehållet kan också vara filmer och dokumentärer som görs av särskilda Youtube-profiler.

Om du ser eller lyssnar på ett klipp på mobilen fortsätter ljudet att spela även om skärmsläckaren aktiveras.

Du kan ladda ner filmer eller hela listor med videos för att se offline på din smartphone eller på en surfplatta. Perfekt då du inte vill att dina barn ska ha direkt tillgång till Youtubes innehåll.

Har du Youtube Premium får du även Youtube Music Premium. Youtube Music är en tjänst som försöker konkurrera med tjänster som Spotify med bättre ljud på musiken och liknande fördelar.

Det går att blockera annonser på annat sätt

Nu går det förstås att få bort reklamen på Youtube på andra sätt. Då kanske du tycker att det är onödigt att betala för Premium på Youtube. Men betänk att det här gör att du bidrar till det som du ser på. Det är faktiskt viktigt att bete sig på ett etiskt sätt. Om du inte vill ha reklamen kan Premium vara ett sätt att ändå ha gott samvete då du ser en massa innehåll på Youtube gratis.

Är det värt pengarna?

Det beror på hur mycket du kommer att använda Premium. Om du bara ser saker sporadiskt på Youtube kanske det inte är värt med denna tjänst. Men om du dagligen ser filmer och hör musik med Youtube kan det ses som en god investering att skaffa Premium.