Menu Close

De 5 viktigaste apparna och programmen för en familj

familj med appar

Vilka är de viktigaste apparna och datorprogrammen att ha som familj? Detta beror givetvis en del på era specifika intressen. Men det går ändå att peka ut några applikationer som familjer för det mesta har ett stort behov av.

  1. Microsoft paket

Oavsett om ni har studenter, folk som jobbar hemifrån eller bara ett behov av att skapa digitala dokument då och då så är ett Microsoft paket väldigt viktigt. Med officepaketet så har ni programmen som krävs för så många olika situationer. Det finns versioner som är väl anpassade till familjens behov med lämpligt pris.

  1. Spotify för familjen

Det här är den svenska appen som familjer över hela världen njuter av. Det spelar ingen roll om du är ute efter bra poddar på Spotify eller bara vill lyssna på musik, detta är ett måste för familjen!

Idag vet vi att barnens intresse för musik kan bero en hel del på den påverkan som föräldrar har haft under uppväxten. Med Spotify är det möjligt att vidga vyerna i ung ålder. Det här är roligt för hela familjen och något som kommer till användning hemma såväl som i bilen.

  1. Kommunikation som är enkel

Familjen behöver förstås också en bra app för att kommunicera. Här är whatsapp ett starkt kort. Det finns konkurrenter men whatsapp tycks ändå hålla sig kvar som herre på täppan av kommunikationsapplikationer.

Med denna app kan familjemedlemmar enkelt hålla kontakt. Det går att prata med video och skicka bilder. Mycket bra under perioder då föräldrar eller barn är ute och reser och man inte kan ses lika ofta som vanligt.

  1. Appar och program för lärande

I familjen finns det förstås också ett behov av att lära sig saker. Inte bara för de som studerar. Med appar som Simply Piano går det att få bättre användning av familjepianot. Program som lär ut språk kan också ge ett perfekt tidsfördriv för den som pendlar och ofta fastnar i trafiken utan något att syssla med.

barn piano
Med en app kan barnet lära sig spela piano utan lärare!
  1. Molntjänster

Sist men inte minst ska vi nämna familjens behov av att lagra digitala filer. En dator kan krascha och dessutom har den ju inte utrymme för oändligt många filer. Med smarta molntjänster så kan familjen på ett enkelt sätt stuva undan och dela filerna som är så viktiga. Det kan vara allt från bilder till dokument.

Detta är 5 av de viktigaste digitala verktygen som en familj behöver. Men vi får förstås komma ihåg att behov kan variera beroende på familj och hur man lever. En familj med medlemmar som spelar en massa spel behöver ju program som vi inte har nämnt här.

Ser man mycket film så blir det också aktuellt med underhållningsappar som Netflix. Det fina är att utbudet är stort och enkelt att nå online. Det krävs ingen särskild butik då appar och program går att köpa eller ladda ner gratis på nätet.