Menu Close

25 trendiga prylar du inte vill vara utan!

trendiga prylar

Hur skulle din värld se ut utan elektronik? Svaret är givet, en konstig värld! Vi har lärt oss att leva med prylarna som gör allting så mycket enklare. Men trots detta så finns det fortfarande trendiga prylar som du har missat.

Med så många alternativ där ute kan det vara svårt att avgöra vilka prylar som är värda att investera i. För att göra det enklare har vi sammanställt en lista med trendigast prylar just nu. En del saker kanske du redan har, andra har du inget behov av, men kanske upptäcker du en och annan pärla som du vill veta mer om…

25 trendiga prylar just nu

 1. Smartphone

Det här är en av de trendiga prylar som bara blir mer och mer populär. Och tekniken utvecklas. Idag kan du använda din smartphone för allt från appar som Simply piano till att meditera. Du sköter din webbhosting, kommunikation och nöje via den lilla skärmen som är så behändig att ta med.

Med din smartphone kommer du åt nätet och alla andra trendiga prylar som givetvis fungerar med wifi och Bluetooth så att det går att kommunicera mellan telefon och pryl!

smartphone

 1. Surfplattor

Surfplattor ger användare en större skärm än vad en smartphone kan göra. Därmed är de idealiska för att surfa på webben och titta på film. Surfplattan kan också användas för att spela spel, komma åt internet och ta bilder. Detta är en av de trendigaste prylar som finns vid sidan om din smartphone.

 1. Smartklocka

Smartklockor är ett utmärkt sätt att hålla kontakten när du är på språng. Dessa prylar kan visa aviseringar, spåra träningsdata och till och med låta användare ringa telefonsamtal. Dessutom kan du ta bilder och filma med klockan. Den finns också för barn som ett extra lager av säkerhet med GPS så att du alltid kan ta reda på var ungen befinner sig.

smartklocka
Smartklockan ligger i tiden och kan användas för många olika saker.
 1. Fitness tracker

Fitness trackers är perfekta för dem som vill hålla koll på sina hälso- och fitnessmål. Dessa trackers kan övervaka hjärtfrekvens, antal steg och till och med registrera sömnmönster.

 1. Virtual reality sets

Virtual reality-set, VR-set, låter användare uppleva en helt uppslukande 3D-miljö. Dessa är bra för att spela videospel och titta på film. Här har vi en form av trendiga prylar som blir alltmer populära både bland unga och äldre.

 1. Drönare

Drönare blir allt populärare och de kan användas för en mängd olika uppgifter. De är utmärkta för att ta flygfoton, utforska nya områden och till och med leverera produkter. Drönarna är så pass trendiga och populära att Polisen har fått instifta regler för hur de får användas!

 1. 3D-skrivare

3D-skrivare är ett utmärkt sätt att skapa anpassade delar och produkter. De kan användas för att göra allt från mat till möbler. Om du har en hemma kan du till och med skriva ut leksaker. Barn tycker om att leka med denna teknik och numera finns det faktiskt skrivare som är så pass enkla att använda att barn klarar av det.

 1. Smarta hem

Smarta hemenheter blir mer och mer populära och de kan användas för att styra lampor, termostater och till och med säkerhetssystem. Det går att skräddarsy tekniken efter dina behov. Om du har en laddbox kan du programmera den så att den erbjuder bästa möjliga stöd och ett bra skydd mot elstölder. Med smart teknologi för ditt hem och dina elfordon så kan du spara på energin och alltid ha full koll på vad som händer hemma hos dig!

Här får du mer information om smarta hem:

 

 1. Bärbar teknologi

Bärbar teknik, som träningsspårare och smartklockor som vi redan har nämnt är utmärkta för att spåra träningsdata och hålla kontakten. Den här typen av enheter kan absolut klassas som trendigast prylar då många eftersöker flexibilitet med bärbarhet.

 1. Augmented reality-glasögon:

Augmented reality-glasögon, AR-glasögon, tillåter användare att uppleva världen på ett annat sätt genom att lägga till virtuella element i sin miljö. Vi lever alltså i samma värld fast med lite krydda på den.

 1. Robotdammsugare

Robotdammsugare syns i fler och fler hem och de kan användas för att rengöra golv med minimal ansträngning. Du programmerar rutten och så sköter roboten resten.

smarta huset
För det smarta huset finns det många trendiga prylar!
 1. Röststyrd högtalare

Röststyrda högtalare som Amazon Echo är utmärkta för att styra smarta hemenheter och spela musik. Du sitter kvar i stolen och ropar dina instruktioner till högtalaren som ligger på hyllan.

 1. Självbalanserande skoter

Självbalanserande skotrar är ett bra sätt att ta sig runt i staden med minimal ansträngning. Dessa prylar är perfekta för korta resor och ärenden. Segway är en version men numera finns det flera modeller som ser ut mer som skotrar än som klassisk Segway.

 1. E-läsare för e-böcker

E-läsare som Kindle är ett utmärkt sätt att lagra och läsa e-böcker när du är på språng.

 1. Smart bagage

Smart bagage kan användas för att spåra bagage och hålla tillhörigheter säkra. Ditt bagage kan inte försvinna hur som helst då du hela tiden kan se var det befinner sig. Helt klart en av de trendiga prylar som du behöver om du är ute och reser mycket.

 1. Smart våg

Den kan inte få dig att gå ner i vikt automatiskt. Smarta vågar är perfekta för den som jobbar mot ett vikt-mål och som vill lagra information. Den smarta vågen kan läsa av kroppsfett, muskelmassa och mer.

smart våg

 1. Bärbar laddare, batterier

Bärbara laddare som är en form av starkt batteri eller powerbank är ett utmärkt sätt att hålla enheter laddade när du är på språng. Ditt bärbara batteri kan ladda smartphones, surfplattor och andra elektroniska enheter.

bärbart batteri
Ladda mobilen var du än befinner dig med ett bärbart batteri.
 1. Bärbar kamera

Bärbara kameror är också trendiga prylar för den som inte nöjer sig med kameran som finns i mobilen. Du kan till exempel använda GoPro för att fånga minnen och spela in äventyr utan att ens hålla i kameran. Fäst den på din cykelhjälm för att göra en road-movie!

 1. Smart hemsäkerhetssystem

Smarta hemsäkerhetssystem är ett utmärkt sätt att hålla ditt hem säkert från inbrott. Dessa system kan användas för att övervaka hemmet, upptäcka inkräktare och till och med larma myndigheter snabbt då det behövs.

framtidshus
Framtidens hus har säkert system mot tjuvar, de vet inte ens om det är ett hus de tittar på!
 1. Smart termostat

Smarta termostater är perfekta för den som vill spara energi och pengar. Termostater kan användas för att kontrollera temperaturen i ditt hem. De är inget nytt fenomen men för dig som vill få lägre elnota så tillhör de helt klart trendigast prylar.

 1. Smarta glödlampor

Smarta glödlampor kan användas för att styra ljuset i ditt hem. Glödlamporna kan programmeras för att tändas och släckas vid specifika tidpunkter och kan till och med styras från en smartphone. Det finns varianter med dimmers så att du kan justera ljusets intensitet.

Det finns en diskussion omkring huruvida de smarta glödlamporna som är LED-lampor är hälsosamma eller inte. Men att de är trendiga prylar råder det inga tvivel om.

 1. Bärbart tangentbord utan sladd

Bärbara tangentbord är ett bra sätt att skriva när du är på språng. De kan användas för att skriva e-postmeddelanden, söka på webben och till och med spela spel. Bara att lägga upp på bordet på tåget och skriva!

 1. 3D-skanner

3D-skannrar gillas skarpt och de kan användas för att skapa 3D-modeller av fysiska objekt. Detta behöver du om du vill skriva ut med din 3D-skrivare.

 1. Självkörande bil

Självkörande bilar är en form av trendiga prylar som vi kanske inte ser överallt ännu men de är något som kan bli till verklighet under kommande år då tekniken förfinas.

smart bil

 1. Smart cykel

Smarta cyklar är perfekta för den som vill hålla sig i form och hålla koll på den personliga utvecklingen med statistik och analys. En smart cykel kan spåra hastighet, distans och till och med antalet förbrända kalorier.

Summering

Allt eftersom tekniken går framåt kommer fler och fler trendiga prylar ut på marknaden. De är till för att göra livet enklare och effektivare. Med så många alternativ där ute kan det vara svårt att avgöra vilka prylar som är värda att investera i. Trendigast prylar är kanske inte alltid det bästa för dig och din livsstil.

Fundera lite på hur ovan nämnda trendiga prylar skulle kunna göra ditt liv lite bättre. Om du inser att det finns mycket att vinna på en smart version av något du redan har är det kanske dags att uppgradera.