Menu Close

Förbättra din hållning vid datorn

Hur kan du få bättre hållning trots att du sitter vid en dator hela dagarna? Det är inte gynnsamt för hållningen att sitta som en banan framför en skärm flera timmar per dag. Lösningen ligger alltså i att ändra hur du sitter och i att stå upp.

Se till att du kan stå upp och jobba

Det finns de som menar att det inte spelar någon roll om du växlar mellan att stå och sitta. Men det är känt att bättre hållning kan minska problem med ryggont. På grund av detta kan det ändå finnas skäl till att ha ett skrivbord som du kan justera höjden på.

När du står upp kan du jobba med att hitta rätt position för din kropp för att förbättra hållningen. Att du står och sitter under dagen kan också leda till att din blodcirkulation förbättras.

Använd en sadelstol

En sadelstol eller balanspall kan också vara ett sätt att få bättre hållning på. Här måste du jobba med att hålla balansen och då blir det svårt att sjunka ihop som en säck. Det är ju inte bara hur du sitter eller stå på jobbet som påverkar din hållning. Det finns skillnader till exempel mellan den som varit gravid och den som inte har det.

Om naturliga orsaker gör att din hållning nu är sämre kan en bra stol på jobbet vara en hjälp. Det här kan rentav leda till att du känner dig mindre trött när arbetsdagen är över och att du motverkar sådant som graviditeter ställer till med.

Dra nytta av manicker som kan förbättra hållning

Det finns olika typer av appar och manicker som kan hjälpa dig med hållningen. Det finns manicker som Upright v2 som rättar till din hållning genom att tala om när du inte är i rätt position. Dessa kan vara en hjälp för dig som aktivt vill jobba med att förbättra hållningen.